TOP

Ma van a menopauza világnapja!

Kattints ide vagy a képre, hogy megnézd a videót!

Amikor 2018 őszén elkezdtem írni a menopauzáról a blogomon, nem gondoltam, hogy ez téma teljesen megváltoztatja az életemet! Két év alatt menopauza aktivista lettem, szívügyem lett a téma, és szépen, lassan haladunk előre!

A menopauza világnapja jó alkalom arra, hogy leírjunk néhány tényt, ami rávilágíthat arra, hogy miért fontos a menopauzával foglalkozni egyéni és társadalmi szinten is.

A menopauza világnap 1984 óta létezik, napja október 18., a Nemzetközi Menopauza Társaság (IMS) és azEgészségügyi Világszervezet (WHO) javaslatára hozták létre.

Célja, hogy felhívja a figyelmet erre az életszakaszra, mely minden nő életében bekövetkezik, bár minden nőnél másképpen. 

Fontos tudni, hogy ez nem betegség, hanem egy természetes folyamat. És bár az emberiség felével megtörténik, mégis úgy teszünk, mintha nem létezne. Mondta nemrégiben Michelle Obama is.

Így nem véletlen, hogy a menopauza nem szerepel sem az újságok, sem a tévéműsorok vezető témái között

Pedig a nők egyre nagyobb hányada, egyre hosszabb időszakot tölt el ebben az életszakaszban, és életük közel felét a perimenopauza illetve menopauza szakaszában töltik. 

Magyarországon közel 1 millió nő van menopauzában.
Egyharmaduk összesen olyan szerencsés, hogy nincsenek tüneteik.

Ez az életszakasz egy rendkívül komplex periódus minden nő életében, hiszen 40 felett már egyre jobban érezzük az öregedés jeleit, ilyenkor köszönthet be az életközepi válság változás is, így a menopauza már csak a hab tortán! 

Alkalmazkodni, életmódot váltani, felvenni a kesztyűt. 
Mindenki másképpen áll hozzá a változókorhoz. 

A menopauza világnap alkalmából elkészült az első közösségi videónk, a Vichy Magyarországgal közösen azért kampányolunk, hogy ne legyen tabu téma a változókor, beszéljünk róla, mert EGYÜTT SOKKAL KÖNNYEBB!

Idén egyedülálló videóval készültünk, a Neverordinary közösségből 4 bátor nő, Ági, Márti, Edit és Zsófi meséltek nekem arról, hogy élik meg a menopauzát, hogyan hozzák ki belőle a legjobbat és mit tanácsolnak azoknak, akik még előtte állnak. Annyira élveztem ezeket a beszélgetéseket, és annyira hálás vagyok nekik, hogy felvállalták a témát.

Ez a videó mérföldkő a magyarországi menopauza történelmében, hiszen hús-vér nőket láthattok saját tapasztalatokkal, tanácsokkal és gondolatokkal, nem kitalált karakter vagy képregény figura mesél fizetett pr cikk formájában. Ideje már. 

https://www.youtube.com/embed/_vpYqqcHSF4?enablejsapi=1Amennyiben tetszett a videó, hagyj egy szívet KOMMENTBEN a Facebook posztnál, sokat fog jelenteni ez nekünk, mert azért izgulunk!  Ráadásul a szívecskés kommentelők között kisorsolok 3 Neovadiol ajándékcsomagot, sorsolás: 2020. október 20. (kedd) reggel 10 óra.

Csatlakozz a zárt csoporthoz:https://www.facebook.com/groups/neverordinaryplus

Vichy Magyarország oldalán Mindent a változókorról menüben, menopauzával kapcsolatos tudástár, szakértői cikkek:https://www.vichy.hu/…/V%c3%81LTOZ%c3…/vmag75874.aspx

0

Post a Comment